Michael Zajicek
m.z@kundskaparna.com 5 oktober, 2010

Hur vet vi när trenden vänder

Såg tre annonser i DI Weekend i Fredags. Avsändarna var Philips, Fazer och Volkswagen. Alla hade genomgående ett 50-talstema. Teckningar i pastellfärger med Colgateleende välkammade medelklassamerikaner.

Hur tolkar man att byråkreatörerna börjar kopiera ett gammalt välprövat reklamkoncept? Att de som som bör vara riktigt trendkunniga börjar slå mynt av en trend därför man tror att det skall gå hem hemma hos medelsvensson.

Är 50-talstrenden på väg att ta riktig fart eller är den över? Man får nog gå hem och fråga sina tonårsbarn.

3 kommentarer till “Hur vet vi när trenden vänder”

 1. Margot L skriver:

  Ja de byråerna är inga ¨trendsetters precis.

 2. Peter Diurson skriver:

  jag tror 50-talat alltid kommer att vara trendigt inom vissa områden som t.ex. bilar och kläder
  Peter

 3. peter hagberg skriver:

  När bilden av världen blir alltför obehaglig (Kina kollapsar, mexikanska golfen vänder, islam slutar uppfattas som religion; blir Lucifers korsätare, etc, etc) vill vi ha våra gamla serietidningar tillbaka, vill vi se på Lucy-show, vill vi bada i Genesarets sjö med Johannes döparens röst som trygg fond, och få våra välstrykna skjortor påsatta på våra darrande kroppar av en vackert leende kvinna som viskar att grillen är färdig att användas. Kort sagt: 50-talets estetik är den optimala verklighetsflykten, den skickligaste livslögn reklamvärlden skapat. Kan idag betraktas som stor konst; som en Leonardo Da Vinci eller en Van Gogh, som Beatles eller Hitchcock. Därför säljer den, därför används den, kommer alltid att finnas…

Kommentera