Michael Zajicek
m.z@kundskaparna.com 20 december, 2010

Hur kundanpassade är vi?

Efter att ha jobbat i snart 20-år med att utveckla och kundanpassa tjänster och produkter i vårt svenska näringsliv blir jag alltid lika förvånad när företagen verkar glömt ha bort allting som har med kundanpassning och funktion att göra. Och mest förvånar det mig att vi faktiskt köper prylarna.

Kika t.ex. på Arlas senaste förpackning för mjölk. Man undrar verkligen vad designers på Arla har för typ av kylskåp hemma hos sig själva. I mitt kylskåp får jag i alla fal inte in den senaste mjölkförpackningen om jag inte tar bort en hel hylla och då tappar ca en fjärdedel av utrymmet i kylskåpet.

Eller har du någon gång medans du talar i telefon försökt att få av plasten från ett block gula postit lappar. Jag säger bara…kämpa.  Jag tycker vi ”röstar med fötterna” och bojkottar kassa produkter. Är du med?

Vi börjar med en lista. Vilka mer produkter ska vi bojkotta. Kanske kravbananerna med den lilla gröna plastlappen på…har du några förslag?

2 kommentarer till “Hur kundanpassade är vi?”

 1. Per Tedin skriver:

  Mjölkförpackningar med en skruvkork i plast är en styggelse!
  Plus i kanten till världen mobiltillverkare som, långt om länge och på tok för sent, enats om en internationell standard för laddare.

  /Per

 2. Robert Wright skriver:

  I suggest we boycott Tiger fur hats, shark fin soup and donor kebabs. I believe its unrealistic to believe that any animal would donate itself in the form of a kebab (Donor in English suggests a willfull giving). Apart from this, products which are obviously endangering the eco system should be the most abhorent of items, v v heavy penalties should be exacted upon those who ignorantly exploit endangered species…

  The future success of business will be relative to the future stability of the environment, finding ways to support our living environment is the basis of a present/ future for ourselves, our children and those who follow.
  / Robert

Kommentera