Lars Strömqvist
lars.stromqvist@kundskaparna.com 30 juni, 2011

Trevlig sommar!

Dags att ha semester, dags att ta en paus i bloggandet. Den som till äventyrs följer bloggen kanske har noterat att min bloggtakt har minskat på senare tid. Skälet är problemet som följer med allt professionellt bloggande: Hur säkerställer man att man har något nytt och intressant att berätta om?

Frågan om proffsbloggen dyker ibland upp hos en uppdragsgivare. Det är inte någon dum idé att göra företaget levande via några av dess människor. Men det är inte alldeles ovanligt att man då drömmer om att skapa ett redaktionsråd som hittar på en lång lista med intressanta ämnen som i sin tur ska bli blogginlägg tack vare… någon annan.  Själva hade man ju i alla fall inga planer på att skriva.

Precis så dödar man lusten att skriva. En blogg kan bara leva om skribenten skapar innehållet av egen kraft.

Givetvis är det så vi gör på Kundskaparna. Det är jag och enbart jag som väljer ämnen för mina inlägg (och Robert Wright väljer sina). Och vad kan det då handla om, i största allmänhet? Jag har ålagt mig att skriva om det vi jobbar med, men inspirationen räcker inte riktigt till just nu. Något måste förändras.

Håll utkik i mitten av augusti så får vi se vad jag har dragit för slutsats. Ha en skön sommar!

Kommentera